Odběr novinek

E-mailový zpravodaj posíláme zdarma.

Dámská česká kosmetika a jiné / Arganový olej

Arganový olej je rostlinný olej lisovaný z plodů argánie trnité (latinsky Argania spinosa), která se vyskytuje výhradně v jihozápadní části Maroka. Všechny pokusy o vypěstování argánie v jiných oblastech byly neúspěšné.

Arganový olej je tradičně zpracováván ženami v berberských vesnicích. Je to pracný a zdlouhavý proces, při kterém ženy ručně vytloukají jádra v kamenných mlýncích. Pokud se semena před lisováním praží, jde o potravinářský olej, kosmetický olej je lisovaný za studena.

Arganový olej je vysoce ceněný pro své kosmetické i výživové vlastnosti. Obsahuje vysoké množství vitamínů a účinných látek, jako jsou tokoferoly, skvalen, esenciální mastné kyseliny, karoten a vitamíny E a F. Obsažené látky chrání pokožku proti volným radikálům a přispívají k pružnosti pleti a mladistvému vzhledu. Vitamin E, který je důležitý pro silné a zdravé nehty je zároveň i silným antioxidantem. Arganový olej zmírňuje třepení konečků a svědění vlasové pokožky, dodává vlasům lesk, sílu, vitalitu a hebkost, proto je vhodný k posilujícím zábalům suchých vlasů. Je vhodný na celkovou masáž těla, používat jej můžete i jako podklad pod make-up nebo místo krému. Pro zklidnění pokožky celého těla můžete přidat pár kapek do koupele.

Pomáhá léčit kožní onemocnění jako akné, lupenku, atopický ekzém, neurodermitidu, ale i plané neštovice. Napomáhá při hojení popálenin, jizev a ran.

Arganový olej je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé, nedráždí a nezpůsobuje alergické reakce a je vhodný i pro jemné oční okolí.

Kontaktní údaje
Logo
9-20 hod (Po-Pá)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.